معرفی کامل وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) یا به عبارتی نرم افزاری آنلاین و اپن سورس (به این معنی که هر شخصی می تواند کد های آن را مشاهده کند و در صورت نیاز آنها را تغییر دهد) است که هر کسی در هر شرایطی می تواند بدون نیاز به دانش فنی گسترده، وبسایتهای پویا، قابل تعامل و زیبا را ایجاد کنند و محتوای آنها را مدیریت کند. این سیستم با زبان php نوشته شده است. محتوای وب سایت شما در پایگاه داده ی وردپرس ذخیره می شود و با یک قالب فوق العاده، در معرض نمایش قرار می گیرد. بدون شک وردپرس آسانترین و قدرتمندترین سیستم مدیریت محتوای وبسایت تاکنون بوده است.
وردپرس چگونه به وجود آمد؟
در سال 2003، وردپرس به منظور وبلاگ نویسی ایجاد شد، اما با پیشرفت و توسعه ی وردپرس توسط توسعه دهندگان وردپرس، امکانات آن و همچنین کاربرد های آن روز به روز بیشتر شد و مشاهده می کنیم که امروز، بسیاری از سایت های معروف جهان، سایت های خبری، سایت های موسیقی و بسیاری از شرکت های موفق، با وردپرس طراحی شده اند.
به طور مثال، وب سایت هایی با موضوعات: وبلاگ ها، بیزینس، تجارت الکترونیک، وب سایت های خبری، موسیقی، عکاسی و… با ورد پرس طراحی می شوند.
چه کسانی می توانند از وردپرس استفاده کنند؟
ویژگیها و قابلیتهای فوق العاده وردپرس
رایگان بودن این CMS ، از ویژگی های عالی وردپرس است.
پنل مدیریت یا ناحیه مدیریت وردپرس به ناحیه مدیریتی وب سایت وردپرسی گفته می شود.
افزونه ها یا پلاگین های وردپرسی
افزونه ها بخشی از نرم افزار است که شامل گروهی از توابع است و به وردپرس اضافه می شود و به کاربر این اجازه را می دهد که ویژگی ها و کارایی وب سایت را توسعه دهند.
در واقع با نصب یک افزونه وردپرس ویژگی منحصر به فردی به سایت اضافه می شود. تا کنون تعداد بسیار زیادی پلاگین برای ورد پرس نوشته شده است، این پلاگین ها برای کاربرد های مختلفی مثل بهینه سازی وب سایت، ایجاد پروفایل کاربری، عضویت کاربران، سیستم های مدیریت محتوا و … مورد استفاده قرار می گیرند.
بسیاری از این پلاگین ها از درون دایرکتوری وردپرس، در دسترس هستند، اما پلاگین های پریمیوم که دارای ویژگی های بسیار بیشتری هستند، پولی هستند و در فروشگاه های اینترنتی که پلاگین عرضه میکنند، ارائه می شوند.
قالب ها یا پوسته ها یا تم های وردپرس
از آنجایی که ورد پرس به یک تم یا قالب نیاز دارد، کار آن در واقع ایجاد یک وب سایت بدون حتی یک خط کد نویسی است، یک قالب وردپرسی مجموعه ای از تمپلیت ها و استایل هاست که ظاهر وب سایت را تعریف می کند و به ورد پرس قدرت نمایش این طراحی را در قالب صفحات و … می دهد.
قالب ها ازچند طریق اضافه یا مدیریت می شوند و تغییراتی روی آنها اعمال می شود:
از طریق پنل مدیریت
از طریق آپلود کردن و از طریق FTP(پروتکل انتقال فایل در شبکه ای کوچک از کامپیوترها)
از طریق آپلود در سرور و یا هاست
قالب های وردپرسی به دو صورت رایگان و پریمیوم موجود است. با توجه به سلیقه کاربران و کاربردی که یه قالب دارد باید یکی از انها را انتخاب کنید. مثلا قالب های فروشگاهی، شرکتی و …
اگر قصد ایجاد تغییرات در قالب را دارید، یکی از روش های زیر را انتخاب کنید:
قالب های ورد پرسی در دو دسته رایگان و پولی ارائه می شوند، قالب های رایگان وردپرس در دایرکتوری وردپرس، در دسترس هستند و شما می توانید از انها در ساخت وب سایت استفاده کنید.
اما خوب است بدانید که بسیاری از این قالب های رایگان امکانات محدودی دارند و شما برای داشتن یک وب سایت ایده ال نمی توانید روی قالب های رایگان ورد پرس حسابی باز کنید.
نسخه پریمیوم این قالب ها در فروشگاه هایی که قالب ورد پرسی عرضه می کنند و شما می توانید با پرداختن بهایی بسیار کمتر از سایت های اصلی این قالب ها را خریداری کنید.