هاست و دامنه به چه معناست؟
به زبان ساده، دامنه همان نام وبسایت شما در دنیای دیجیتال است؛ همان آدرسی که در مرورگر خود برای ورود به هر وبسایتی وارد میکنید. هر وبسایت دامنهای مشخص دارد و صفحات و محتوا و فایلها بهواسطه دامنه نمایش داده میشود. دامنهها به دو گروه دامنههای ملی و بینالمللی تقسیم میشوند. درواقع، هر کشور برای خود دامنهای اختصاصی دارد. دامنه .ir نمونهای برای دامنههای ملی و دامنه .com یا .net نمونهای برای دامنههای بینالمللی هستند.
هاست میزبانی وب محلی است که اطلاعات وبسایت روی آن قرار میگیرد و بهعنوان پایگاه ذخیرهسازی محتوا، صفحات، صدا، تصویر و… است. بهعبارتدیگر، هرآنچه در وبسایت خود دارید، در هاست ذخیره میشود. هاست سروری است که منابع آن بین چندین هاست تقسیم شده است و مدیریت منابع و فایلهای وبسایت بهکمک هاست صورت میگیرد.
نکات مهم خرید دامنه
هنگام خرید دامنه باید دقت و صبر و هوشمندی بهخرج دهید. انتخاب دامنه مانند انتخاب اسم است و بهراحتی حذفشدنی و تغییردادنی نیست. درواقع، از جنس تصمیمهای بلندمدتی است که تأثیر زیادی روی موفقیت کسبوکار میگذارد. حین خرید دامنه باید به چند نکته مهم دقت کنید:
توجه به این نکات در انتخاب دامنه مناسب اهمیت دارد و از ایجاد بحرانهای فرسایشی جلوگیری میکند.
حال مسیر ثبت دامنه چگونه است؟
برای ثبت موفقیتآمیز دامنه، باید مسیر زیر را گامبهگام طی و به نکات گفته شده دقت کافی کنید.
گام اول: تعیین پسوند
در گام اول، باید مشخص کنید دامنه خود را با چه پسوندی ثبت میکنید. این مسئله بر انتخاب نام دامنه و شرکت ثبتکننده و هزینه آن تأثیر بسزایی میگذارد. برای مثال، دامنه ایرانی .ir هزینه بسیار کمی دارد و از پشتیبانی ملی و فارسی برخوردار است و هویت ملی به کسبوکارتان میدهد.
باوجوداین، برای بخش زیادی از فعالیتهای بینالمللی محدود است و مناسب بازارهای بینالمللی نیست. درمقابل، دامنههای بینالمللی با قیمت دلاری محاسبه میشوند و هویت بینالمللی به کسبوکار میدهد و ارائه پشتیبانی و خدمات پس از فروش برای دامنه بسیار حیاتی است.
گام دوم: نام دامنه
باید با تحقیق نامهای پیشنهادی و مناسب را برای دامنه انتخاب و اصول درست انتخاب دامنه و مسائل مربوط به برندینگ و نشان تجاری را رعایت کنید.
گام سوم: بررسی وضعیت دامنهدر گام سوم، باید از موتورهای جستوجو، وضعیت آزاد یا رزرو بودن دامنه را بررسی کنید. انجام این کار بسیار ساده است، فقط کافی است نام دامنه و پسوند مدنظرتان را وارد کنید و دکمه بررسی را بزنید.
مسیر خرید هاست مناسب
بعد از خرید دامنه، باید بهسراغ هاست بروید و برای کسبوکار خود، هاست امن و مطمئن و باکیفیت انتخاب کنید. انتخاب اشتباه در این مرحله، به قیمت کاهش تجربه کاربری و کاهش سرعت وبسایت و آسیبدیدن سئو وبسایت تمام میشود. بههمیندلیل، قبل از خرید باید بدانید هاست مناسب چه ویژگیهایی باید داشته باشد.
توجه به این نکات قبل از خرید و برای شناخت هاستینگ مناسب اهمیت دارد و بر کیفیت نهایی هاست بسیار تأثیرگذار است.
۱. میزان مصرف منابع و دوره مصرف
قبل از خرید هاست، از میزان مصرف هاست خود مطمئن شوید و به این سؤال جواب دهید که برای یک سال بهصورت بهینه چه تعداد کاربر وارد وبسایتتان میشوند و چقدر فضا لازم است و در لحظه چند نفر آنلاین میشوند؟
در مرحله بعد، به این پرسش پاسخ دهید که محل میزبانی هاست شما کجا باشد؟ محل نگهداری سرورها و قرارگیری هاست در ایران یا اروپا تأثیر زیادی روی سرعت، نحوه دسترسی، کیفیت و هزینهها میگذارد. هاست اروپا از پایداری زیادی برخوردار است و کسبوکارهای بینالمللی یا کسبوکارهایی که کاربران مختلفی از کشورهای مختلف دارند، بهسمت استفاده از این مدل هاستها میروند. درمقابل، هاست ایران قیمت ارزانتری دارد و هزینه ترافیکش بهصورت نیمبها محاسبه میشود و برای حالتهایی مناسب است که خدمات صرفاً به ایرانیان داخل کشور ارائه میشود.
۳. کنترلپنل سی پنل یا دایرکت ادمین یا پلسک
برای کنترل و مدیریت هاست به ابزاری نیاز است که بتواند دستورها را به سرور برساند و بین هاست و دامنه ارتباط برقرار کند. این ماموریت را کنترلپنل انجام میدهد. در ایران دو کنترلپنل دایرکتادمین و سیپنل بسیار محبوباند و با اینکه ازلحاظ کاربردیبودن تفاوت زیادی ندارند، رابط کاربری و تجربه کاربری متفاوت دارند.
با این شرایط بازهم توصیه میکنیم با کنترلپنلی کار کنید که تجربه کاربری راحتتری برایتان بهارمغان بیاورد. برای مثال اگر از هاست ویندوز استفاده میکنید، باید از کنترلپنل پلسک بهره ببرید.
۴. نوع هاست را انتخاب کنید
براساس ویژگی و شرایط پروژه، نوع هاست اهمیت پیدا میکند. اگر میخواهید بهدرستی دست به انتخاب بزنید، باید مختصات پروژه را ازنظر مالی و مدت فعالیت و منابع دردسترس ارزیابی کنید. هاست اشتراکی برای پروژههایی است که عمدتاً کوتاهمدت یا میانمدت هستند و منابع مالی زیادی ندارند و کاربران زیادی را میزبانی نمیکنند. درمقابل، هاست ابری ویژه پروژههای پرترافیک و دارای منابع مالی مناسب است که کیفیت ارائه خدمات به مشتری برایشان مهم است و رقابت تنگاتنگی بین آن و رقبا وجود دارد.
هاست لینوکس یا ویندوز؟
هر هاست برپایه سیستمعامل عمل میکند. مهمترین و رایجترین سیستمعاملها لینوکس و ویندوز هستند. هاست لینوکس برای وبسایتهای کدنویسی PHP و سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس مناسب است و در بحث کنترلپنل میتوان از سیپنل یا دایرکتادمین برایشان استفاده کرد. درمقابل، هاست ویندوز مناسب افرادی است که به زبان برنامهنویسی Asp آشنا هستند؛ هرچند زبان PHP را هم پشتیبانی میکند. ناگفته نماند در هاست ویندوز هم از کنترلپنل پلسک استفاده میکنند.
از کجا هاست و دامنه مناسب تهیه کنیم؟
باتوجه به مباحث مطرحشده در این مطلب، حالا میتوانید دامنه مناسب و هاست باکیفیت را بخرید و گام اول راهاندازی وبسایت را محکم بردارید. در این مسیر، نکته مهم و بهاصطلاح فوت کوزهگری این است که هاست موردنیازتان را از هاستینگ مطمئن و باسابقه تهیه کنید.
پشتیبانی و ارائه خدمات باکیفیت و اطمینان از اصالت برند بسیار اهمیت دارد و در مواقع بحرانی، نقش مهمی ایفا میکند.یکی از شرکت های خوب و معتبر برای خرید هاست و دامنه میهن وب هاست می باشد که پیشنهاد ادمین نت به شماست. این وب سایت با ارائه سرویس هاست و دامنه با کیفیت، سرعت و پردازش مناسب، پشتیبانی کامل و همچنین امکاناتی که در اختیار کاربران قرار می دهد، میتواند شما را از خدمات خود بهره مند سازد.
این مطلب بسیار آموزنده بود . ممنونم از تیم ادمین نت
ممنون از توجه شما!